Hockey trainingen

Home » Hockey trainingen

Hockey Trainingen

Trainingen voor alle leeftijden, niveaus en hockey teams. TOP-Hockey.nl is een hockey trainingen database met honderden trainingen. Trainingen die gemaakt zijn voor en door hockeytrainers.

Ga aan de slag en maak jouw eigen hockey training.

Meld je aan en krijg toegang tot alle hockey trainingen.

Maak binnen 1 minuut een account aan

Hockey training aanvallend

Wij Hollanders (en ook Belgen) staan bekend om het aanvallende spel van onze internationals. Goed voorbeeld doet volgen en daarom zijn wij vaak opzoek naar aanvallende trainingsvormen. Diverse hockey aanvallende trainingen zijn gemaakt voor en door onze hockeytrainers.

Wil jij met je team aanvallender gaan spelen. Een hockey training aanvallend opbouwen? Hier onder vind jij een voorbeeld van oefeningen die worden gebruikt tijdens een aanvallende hockey training.

Hockey training senioren

Hockey training voor senioren verschillen uiteraard met het hockey trainingen voor jeugd teams. Bij een senioren training wordt verwacht dat zij zeker 80% van de trainingstijd bezig kunnen zijn met het trainen van technische en tactische vaardigheden. Dat wil niet zeggen dat er tijdens de hockey trainingen voor senioren geen ruimte is voor spellen en ontspanning. Een afwisseling van plezier en training is het begin van een goede training voor senioren.

Ontdek op top-hockey talloze oefeningen en trainingen voor senioren. Je kan natuurlijk ook zelf aan de slag gaan met het ontwikkelingen van een senioren training.

Hockey training (d, c, b en a) jeugd

Bij een jeugd hockey training is het belangrijk om rekening te houden met het hockey team dat jij voor je hebt staan. Geef jij een zelfde training aan een c-jeugd en een a-jeugd team? Een hockey training werkt wel bij een d-jeugd en niet bij een a-jeugd team, wat gaat er mis?

Een hockey training voor de d-jeugd vraagt veel meer afwisseling tussen spel en doelgericht trainen, waar je bij een a-jeugd training al meer kan focussen op de tactische ontwikkeling. Over het algemeen ben je tijdens een d-jeugd hockey training veel meer bezig met de technische ontwikkeling. Bij een b en a-jeugd hockey training ligt de focus al veel meer op het tactische.

Hockey Trainingen

Hockey trainingen zijn er in verschillende soorten en maten. Bij het maken van een hockey training is het nodig om rekening te houden met de omvang het team, de grote van het team, de ruimte op het veld, de opkomst en andere variabelen. Wij van top-hockey.nl helpen jou bij het zoeken van de trainingen voor jouw hockey trainingen.

Veelgestelde vragen

Een aantal veelgestelde vragen die wij van jullie krijgen, lees je hier beneden. Een voorbeeld is hoe kan jij nou je training op het laatste moment nog aanpassen, omdat er te weinig spelers op de training komen? Staat jouw vraag er nou niet tussen? Geen enkel probleem, stel deze gerust aan ons via info@top-hockey.nl

Hoe bouw ik een hockey training op?

Een goede hockey training begint altijd met een warming-up waarbij de spelers met bal en stick bezig zijn. Daarna is het tijd voor de kern van de training, zoek een oefening waarin ze iets nieuws leren en een oefening die ze eerder hebben gedaan (herhaling). Sluit de oefening af met een spelvorm.

Er zijn maar 4 personen komen opdagen tijdens mijn hockey training, wat kan ik het beste doen?

Op top-hockey.nl zijn er meerdere hockey oefeningen die geschikt zijn voor 4 personen.

Het is erg warm weer. Hoe pas ik mijn hockey training daar op aan?

Bij warmte of ander extreem weer is het belangrijk om jouw hockey training aan te passen. Bij warm weer zou jij als trainer er voor kunnen kiezen om het tempo van de oefeningen te verlagen, ook is het mogelijk om de afstanden kleiner te maken en las natuurlijk veel meer drink pauzes in tijdens jouw hockey training.

Luister goed naar jouw team, zij zijn uiteindelijk degene die de training moeten uitvoeren.

Mijn vorige training verliep er goed. Kan ik dit de eerst volgende training nog een keer doen?

Ja dat kan altijd. De kunst van een hockey training zit hem in herhaling. Hoe meer herhaling hoe eerder zij een bepaalde techniek gaan leren. Hou er wel rekening mee dat het herhalen van een hockey training saai kan zijn.

Probeer tijdens iedere hockey training altijd een blok in te bouwen voor iets nieuws.

Ik kan geen geschikte training vinden voor mijn hockey team, hebben jullie nog een suggestie?

Er zijn talloze hockey trainingen te vinden op top-hockey.nl. Kan je jouw hockey training niet vinden? Ga zelf aan de slag en combineer verschillende hockey oefeningen voor tijdens een training.

Hoe kan ik mijn team opdelen in meerdere groepen tijdens een training?

Hoe ouder het hockey team is hoe makkelijker het is om een groep zelf aan het werk te zetten. Zorg er altijd voor dat ze een ‘bekende’ oefening doen, zodat ze makkelijk zelf aan de slag kunnen gaan.

Ben jij trainer van een jonger team, dan is het handig om een assistent-trainer te regelen. Dit hoeft niet iemand te zijn met hockey ervaring. Zet jouw assistent-trainer aan het werk met een leuk spelvorm die het team al eerder heeft gedaan.

Sta je er alleen voor tijdens jouw hockey training? Bij het opdelen van je team in groepen sta jij zelf altijd bij de belangrijkste oefening en zorg je ervoor dat je alle spelers van jouw team kan zien.

Hockey trainingen maken

TOP-Hockey.nl biedt jou de ultieme mogelijkheid om zelf jouw hockey oefeningen en trainingen te bedenken. Een hockey training is opgebouwd uit verschillende hockey trainingen. Een leuke en leerzame hockey training begint altijd met een warming-up (met bal en stick), gevolgd door oefeningen waarbij zij iets leren (bijv. een technisch aspect), een oefening met een stuk herhaling van de vorige training en het eindigt met een leuk spelvorm.

Hoe maak ik een hockey training?

 1. Meld je aan op top-hockey.nl

  Een leuke training bedenken begint met een goede voorbereiding.

 2. Scroll door de hockey trainingen heen

  Doe inspiratie op van andere trainers. Wat voor trainingen hebben zij bedacht en zou dat eventueel bij het team passen dat jij traint?

  Neem de training mee naar jouw hockey training.

 3. Zet je warming-up en de eerste oefening uit

  Het eerste wat je doet als je op het veld komt is je warming-up en je eerste oefening uitzetten, zodat je direct kan beginnen met je training.

 4. Vraag feedback van je hockey team

  heeft jouw team wat geleerd tijdens deze training? Vraag het ze!

 5. Maak je eigen training

  Je weet nu hoe jouw team reageert op deze training. Login op top-hockey.nl en maak je eigen hockey training. Gebruik hierbij jouw eigen oefeningen of die van een andere hockeytrainer.