Hockey Oefeningen

Home » Hockey Oefeningen

Hockey Oefeningen

TOP-Hockey.nl is een hockey oefeningen database met honderden oefeningen. Hockey oefenstof gemaakt voor en door hockeytrainers.

Oefeningen voor alle hockey teams, niveau’s en leeftijden.

Meld je aan en krijg toegang tot alle hockey oefeningen. Al meer dan 8000 hockeytrainers gingen jou voor.

Binnen 1 minuut toegang krijgen tot alle hockey oefeningen.

Hockey oefeningen op goal

Wij kennen geen hockey(st)er die het niet leuk vindt om af te ronden op de goal. Jij als trainer vraagt je dan ook af hoe kan je het scoringsvermogen verhogen van jouw hockey team. Welke oefening heb jij nou nodig voor jouw hockey team? Hoe hou je het leuk en uitdagend om af te ronden op de goal?

De trainers van top-hockey.nl helpen jou met het vinden van een leuke hockey oefeningen op goal.

Hockey spelletjes

Hockey spelletjes zijn er voor alle leeftijden. Hoe jonger de hockey(st)ers zijn hoe meer hockey spelletjes erin jouw training te vinden zijn, maar vergis je niet ook voor de oudere teams is het leuk om hockey spelletjes toe toevoegen aan jouw hockey training.

Er zijn verschillende soorten en maten te vinden in hockey spelletjes. Waar je bij de F-jeugd heel speels bezig bent, kan je een vergelijkbare spel ook toepassen bij de A-jeugd. Let er wel op dat je het spel zo aanpast dat die ook leuk en uitdagend is voor de oudere spelers. Een leuk hockey spel is verbeterd de sfeer in het hockey team!

Review

“Leuke hockey spelletjes via deze website”

Hockey oefeningen balcontrole

Hockey begint bij een goede beheersing van de bal. Tijdens de wedstrijden zie je jouw spelers nog vaak de bal verliezen. Je vraagt je af hoe jouw spelers een beter balcontrole kunnen ontwikkelen, zodat ze niet na de eerste de beste actie hun bal kwijt zijn.

Zo zijn er talloze hockey oefeningen om de balcontrole te verbeteren. De balcontrole leer je op jonge leeftijd al aan. Een leuke hockey oefening voor balcontrole voor de f-jeugd is bijvoorbeeld het ballen smokkelen. Speelsgewijs zijn de kinderen bezig om hun balcontrole te verbeteren.

Niet alleen voor de jongste-jeugd zijn er oefeningen voor de balcontrole, maar ook voor de oudere hockey teams.

Leuke hockey oefeningen

Hockey oefeningen moeten niet alleen leerzaam, maar ook leuk zijn. Weet jij jouw training te laten beginnen met een leuke hockey oefeningen dan krijg je al snel een enthiousast team die lekker bezig met de training. Plezier staat voorop en door middel van leuke hockey oefeningen uit te zetten draag je daar aan bij.

Leuke hockey oefeningen zijn er in verschillende soorten en maten. Wat voor de een een leuke hockey oefening is, is voor de andere een niet zo leuke oefening. Probeer daarom altijd verschillende oefeningen uit en kijk wat het best bij jouw team past. Een aantal leuke hockey oefeningen heb ik hieronder op een rijtje gezet. Wil je inzicht krijgen in alle leuke hockey oefeningen of wil je daar zelf aan bijdragen? Meld je aan en ontdek de leuke hockey oefeningen.

Hockey training oefeningen

Opzoek naar hockey trainings oefeningen die passen bij jouw team? Je hebt een leuke hockey oefening gevonden, maar hij past niet bij het team dat jij traint? Hoe kan het nou dat bij de training van het ene team de oefening wel werkt en bij het andere team werkt de oefening niet? Wij bij top-hockey.nl begrijpen heel goed dat iedere team anders is en dat iedere oefening op maat gemaakt moet worden per team. Maak gebruik van onze hockey oefeningen tool om jouw oefening aan te passen, zodat die aansluit bij het team dat jij traint.

Wij hebben een ruime keuze in trainings oefeningen voor jou bedacht waarop jij zelf kan verder boduren. Zo hebben wij leuke en uitdagende:

 • hockey oefeningen voor beginners
 • hockey oefeningen voor de F-jeugd
 • hockey oefeningen voor de E-jeugd
 • hockey oefeningen voor de D-jeugd
 • hockey oefeningen voor de C-jeugd
 • hockey oefeningen voor de B-jeugd
 • hockey oefeningen voor de A-jeugd
 • hockey oefeningen voor senioren teams

Meld je aan en krijg direct toegang tot 650+ hockey oefeningen. Het is gratis!

Hockey Oefeningen

Hockey oefeningen zijn er in verschillende soorten en maten. Bij het maken van hockey oefening dien je rekening te houden met de omvang het team, het niveau van het team, de leeftijden van de spelers, de weersomstandigheden en andere variabelen. Wij van top-hockey.nl helpen jou bij het zoeken van de oefening voor jouw hockey training.

Veelgestelde vragen

Hieronder nemen we de vragen met je door die we veel voorbij horen komen. Bijvoorbeeld hoe kan ik mijn oefening voor 12 speelsters zo aanpassen dat die ook geschikt is voor 8 speelsters. Staat jouw vraag er nou niet tussen? Geen enkel probleem, stel deze gerust aan ons via info@top-hockey.nl

Wat is een leuke warming-up hockey oefening?

Een leuke hockey warming-up oefening begint met een bal en stick. Al spelenderwijs worden de kinderen warm en maken ze heel veel balcontacten.

Een voorbeeld is de hockey oefening differentieel drijven (login en zoek de oefening). Afwisseling is belangrijk. Zorg er dan ook voor dat je regelmatig met een nieuwe warming-up oefening komt.

Kan ik een oefening voor de A-jeugd ook toepassen op de C-jeugd?

Een oefening voor een A-team kan ook worden toegepast op een C-team. Hierbij moet wel rekening worden gehouden met het team die je traint. Zo kan je bijvoorbeeld de oefening aanpassen door de afstand kleiner te maken. Gebruik je bij de A-jeugd 2 verdedigers, probeer het is bij de C-jeugd met 1 verdediger.

Het TRAD-principe kan op iedere oefening worden toegepast.

TRAD-principe wat is dat? En hoe kan ik dat toepassen op mijn hockey oefening?

Met het TRAD-principe kan je een hockey oefening makkelijker of moeilijker maken door te variëren met A) Tempo B) Richting C) Afstand of D) Druk

A) Tempo; pas de tempo van de oefening aan. Laat is iemand een pass geven uit stilstand ipv bewegend (dit maakt de oefening makkelijker).

B) Richting; wil de speler in de loop aannemen dan is de aanname van rechts over het algemeen moeilijker dan de aanname over links.

C) Afstand; de afstand spreekt voor zich. Een nauwkeurig pass geven op 5m afstand is veel makkelijker dan dat de afstand 25m is.

D) Druk: voer de oefening is uit met een tijdsdruk. Je geeft de spelers maar 10 seconden de tijd om van de middenlijn tot de goal te komen.

Ik wil de strafcorner oefenen. Hoe maak ik daar een leuke hockey oefening van?

De hockey strafcorner kan erg lastig zijn om te trainen bij de jeugd-teams. Vaak valt de aandacht wag en vinden ze het lastig om te begrijpen waarom we dat oefenen.

Maak van de strafcorner een leuke oefening. Wat dacht je van 3 aanvallers (1 aangever, en 3 rond de cirkel rand) en 3 verdedigers in de goal. De strafcorner wordt genomen volgens de hockey strafcorner regels en vervolgens wordt het een klein partijtje met 2 goaltjes op de 23-m lijn.

Moet ik altijd een hockey oefening doen met afronden op de goal?

Veel spelers vinden het afronden op de goal erg leuk. Afronden op de goal in een oefening wordt dan ook vaak als leuk ervaren. Je hoeft niet altijd af te ronden op de goal. Zo is het ook belangrijk dat een team leert uitverdedigen of tijdens sommigen trainingen is er meer aandacht voor passeerbewegingen zoals de dummy, het trappetje of een liftje.

Leuke hockey oefeningen bedenken

Naast jou op het veld staat altijd die leuke trainer die van iedere training een feestje maakt. De hockey oefeningen zijn iedere week anders en de speelsters gaan met stappen vooruit. Dit wil jij natuurlijk ook, maar hoe maak jij nou die leuke en uitdagende hockey oefening voor jouw team? top-hockey.nl biedt jou de mogelijkheden om zelf je oefening te maken. Ook is het mogelijk om inspiratie op te doen van andere trainers en voort te boduren op een oefening van een andere trainer.

Hoe maak ik een leuke hockey oefening?

 1. Meld je gratis aan op top-hockey.nl

  Meld je gratis aan en bereid je voor. Een leuke oefeningen bedenken begint met een goede voorbereiding.

 2. Scroll door de hockey oefeningen heen

  Doe inspiratie op van andere trainers. Wat voor oefeningen hebben zij bedacht en zou dat eventueel bij het team passen dat jij traint?

 3. Probeer een oefening uit

  Begin is simpel; probeer is een oefening uit van een andere trainer. Neem de oefening mee naar de training en zet hem uit voor jou team.

 4. Vraag feedback van je hockey team

  Wat vond je team er nou eigenlijk van? Vraag het ze, veel spelers weten heel goed wat ze leuk vinden en met die informatie kan jij aan de slag.

 5. Maak je eigen oefening

  Je weet nu wat jou team leuk vindt. Login op top-hockey.nl en voeg een oefening toe. Gebruik hierbij de hockey tekentool om jouw oefening te bedenken.

 6. Je oefening is klaar. Nu het veld op!

  Je oefening is klaar en hopelijk vinden ze het een leuke oefening en is die ook nog erg leerzaam. Herhaal stap 3 t/m 5 en blijf proberen.

  Door veel uren te maken en dingen uit te proberen worden niet alleen jou spelers beter, maar ontdek jij ook wat er bij jou past.